DATA & AIINNOVATIE
08/04/2022 • Tom De Wolf

De principes van data mesh toepassen op een IoT-data-architectuur

In een eerdere blogpost beschreven we een situatie waarin data van het Internet of Things (IoT) werden opgenomen in een dataplatform van bedrijfswaardige kwaliteit. Dit maakt het mogelijk om IoT-data te combineren met andere datasets in je bedrijf. De uitdaging ligt erin dat je je dataplatform zodanig moet opzetten dat het is kan schalen met het aantal datasets en de nodige flexibiliteit voor je bedrijf biedt, terwijl je een onhandelbaar monolitisch dataplatform moet vermijden en ook dat slechts één team verantwoordelijk is voor het platform en zo bottleneck is om dingen gedaan te krijgen. Deze blogpost laat zien hoe een data mesh-aanpak hierbij kan helpen. We vertellen je wat dat precies is, wat de principes zijn en hoe deze aanpak toe te passen op een IoT-data architectuur als voorbeeld.

Beste lezer,

Vanwege de technische complexiteit van deze tekst en het frequente gebruik van Engelse termen vonden wij het beter van geen Nederlandse vertaling te voorzien. We geloven sterk dat de Engelse tekst een duidelijkere leeservaring zal bieden. Die tekst kan je lezen door rechtsboven in navigatiemenu de taal aan te passen naar het Engels, of door op deze link te klikken.

Heb je toch vragen over de concepten uit de Engelstalige blogpost, maar wil je graag uitleg hierover in het Nederlands? Neem dan contact met ons op en de auteur staat je graag te woord.