ACA team in Vlieland
TIPS EN ERVARINGEN VAN HET ACA-TEAMACA-WEEKENDACA ALS WERKGEVER
07/10/2020 • Stijn Schutyser

Meer dan 50 000 euro verzameld – 2020 ACA team weekend!

Als je ACA al een tijdje volgt, weet je misschien dat we elk jaar met het hele ACA-team op weekend gaan. Je kan hier de verslagen van enkele van onze vorige ACA-weekends lezen:

Net zoals velen dit jaar, moesten we onze reisplannen voor 2020 uitstellen vanwege de verspreiding van het coronavirus. Ook al is het jaarlijkse ACA weekend een ​​geweldige ervaring, is het het niet waard om onze gezondheid op het spel te zetten.

Wij geven bij ACA echter niet zomaar op. Onze teleurstelling groeide al snel uit tot enthousiasme en creativiteit: wat zouden we wel kunnen doen? In deze blogpost bespreken we wat we in plaats daarvan hebben gekozen voor de 2020-editie van het ACA-teamweekend!

vlieland

ACA Warmste Weekend

De verspreiding van het coronavirus heeft grote klappen uitgedeeld aan kleine en grotere bedrijven in verschillende sectoren. Daarnaast hebben veel vrijwilligersorganisaties en goede doelen het in deze periode nog moeilijker dan normaal. Omdat we dit jaar niet op ACA-weekend konden gaan, hebben we onze aandacht op deze organisaties gericht en besloten om samen te werken en degenen te ondersteunen die het het meest nodig hebben.

Tijdens het Warmste Weekend hopen we het bedrag dat we voor ons teamweekend hadden gereserveerd, zo'n 50.000 euro, te doneren aan verschillende goede doelen”, zegt CEO Ronny Ruyters. “Onze teamleden zamelen het geld in door deel te nemen aan verschillende activiteiten naar keuze, die wij zullen sponsoren. Ze kunnen die activiteiten alleen doen, met hun gezin of met hun sociale bubbel. Zo kunnen we er toch nog een leuk weekend van maken samen en mensen helpen die het meest hebben geleden onder deze crisis.

Ronny Ruyters, CEO bij ACA Group
Ronny Ruyters - CEO

De activiteiten zijn erg verschillend en gaan van afval rapen in de bossen of langs straat tot inzamelacties voor dierenasielen en andere goede doelen organisaties. Voor de sportieve teamleden worden wandelingen (of lopend) en fietsroutes voorzien. De 'Tour de ACA', een fietstocht van maar liefst 300 km langs al onze ACA-kantoren is daar een mooi voorbeeld van!

ACA Warmste Weekend vond plaats van vrijdag 11 t.e.m. zondag 13 september 2020. We lanceerden een landingspagina en een hashtag (#acawarmsteweekend) zodat supporters steeds live updates kregen over het ingezamelde bedrag en het weekend konden volgen via foto's en video's. Op de landingspagina vind je ook de organisaties terug waarvoor ACA dit jaar doneert: Pleegzorg Vlaanderen, Cavaria, Live2020, Zwerfkat in nood, Natuurpunt, Kom op tegen Kanker and MS-Liga Vlaanderen.

Dag 1: een leuke start!

The first day of the Warmest Weekend kicked off with tons of team members getting up early to start the work towards that 50.000 euro goal. There were lots of early morning walks, the first few garbage bags were being filled and one team member had geared up for some DIY work at a school for children with special needs. Others started with a bike ride and one team started with a brainstorm in our office in Hasselt, with the goal to collect recyclable materials and donating it to a center for animals in need.

De eerste dag van het Warmste Weekend ging van start! Tal van teamleden waren al vroeg op om te werken aan dat doel van 50.000 euro. Er waren veel vroege ochtendwandelingen, de eerste paar vuilniszakken werden gevuld en een teamlid had zich klaargemaakt voor wat doe-het-zelfwerk op een school voor kinderen met een beperking. Anderen begonnen met een fietstocht en een ander team begon hield een brainstorm in ons kantoor te Hasselt, met als doel recyclebare materialen in te zamelen en te doneren aan het Natuurhulpcentrum.

Op het einde van de eerste dag werd er al meer dan 8500 euro ingezameld!

dag1

Dag 2: we zijn halverwege

Het is zaterdag, de tweede dag van ons ACA-weekend. En wat een dag dit was! De zon scheen, ideaal voor ons fietsteam om te starten met hun 'Tour de ACA'. Het doel? Meer dan 300 kilometer fietsen doorheen heel Vlaanderen, terwijl ze onze kantoren passeren! De groep startte de tour rond 7 uur 's morgens aan ons kantoor te Hasselt, fietste tot ons kantoor in Olen en reed daarna door naar ons Gentse kantoor. Na een pauze en een lekkere lunch (die nodig was!), fietsten onze teamleden terug naar huis. In totaal fietsten ze elk zo'n 12-tal uur, wow!

Ondertussen gaf een andere collega een live (remote) concert met zijn band Slavantas. Hoe meer views de video kreeg, hoe meer ACA doneert aan het goede doel! In totaal werd de video tot zo'n 18 800 keer bekeken!

Andere teamleden zetten voort wat ze gisteren hebben gedaan: opruimen voor een mooie natuur, zorgen voor dieren in dierenasiels of wandelingen maken en km's afleggen! Op het einde van dag twee verzamelden onze teamleden maar liefst 21 050 euro!

dag2

Dag 3: we did it!

With the weekend coming to a close, we knew we’d have to work hard to make our 50,000 euro goal. On this last day, we walked, ran, rollerbladed, biked, collected garbage and volunteered like our lives depended on it!

It's the final countdown... Het weekend is bijna gedaan, onze teamleden wisten dus dat ze nog eens een dagje extra hard hun best moesten doen om die 50 000 te behalen. Op deze laatste dag werd er veel gewandeld, gelopen, geskeelerd, gefietst, afval verzameld en vrijwilligerswerk gedaan alsof ons leven ervan afhing!

dag3

Op dag drie werd er een totaal bedrag verzameld van 52 104 euro! #wedidit!